De computerDe computer is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Ik heb met dit fenomeen om leren gaan. Ik weet nog lang niet alles, maar interessant is het wel.

Er zijn vele manieren om met de computer en/of informatietechnologie om te gaan. Mijn belangstelling m.b.t. de computer kent vele kanten. De hardware van de computer interesseert mij omdat ik vele jaren als elektronicamonteur/-technicus werkzaam ben geweest. Ondanks dat met het ouder worden ook de aard van de werkzaamheden zijn gewijzigd heeft de elektronica mij nooit helemaal losgelaten. Toch is de tijd die ik nog steek in de hardware/elektronica beduidend minder geworden, andere facetten van de computer zijn mij meer gaan interesseren.
De verschillende applicaties maken de computer tot een gewild stukje gereedschap. Het kunnen omgaan met deze applicaties, zoals een tekstverwerker of een database-applicatie, is dus noodzakelijke kennis. Een extra dimensie krijgt dit wanneer je zelf een dergelijke applicatie in elkaar weet te zetten.
Weliswaar niet op een professioneel niveau, maar ik doe mijn best meer of minder eenvoudige programma te ontwikkelen in pascal en Delhi.

gezicht op daken van Parijs
gezicht op daken van Parijs